Kelim er betegnelsen på tepper som er vevet med mange ulike teknikker. Noen er vesentlig mer arbeidskrevende enn andre. Det kan derfor være mer presist å si at kelimtepper er den gruppen håndlagede tepper som ikke er knyttet, men vevd. Kelimer kan deles i to grupper: nye kelimer som hovesakelig lages for slag, som ofte har standard mål og er nye, og kelimer nomader lager først og fremst for eget bruk og selger videre etter noen år, og regnes som gamle eller antikke og semiantikke kelimer. Kelimer er også raskere å produsere, sammenlignet med vanlige orientalske tepper. Fargene er naturlige og ingen tepper er like. Kelimer produseres i flere regioner og under mange navn, men de mest kjente Kelim-typene er Seneh, Sumak, Fars og Kelim Gashghai.

Ghashgai kelimene er flatvevde tepper, vevd av nomader i det sydlige og sentrale delen av Iran. Ghasghgai nomader er en av de eldste nomadestammene i Iran og har lange tradisjoner i veving og knytting av tepper.

Varenr.:485795

Opphav: Iran

Område: Ghashghai

Motiv: Øye moitv (motvirker det onde øye)

Størrelse: 242×136

Alder: 1970-80

Renning: Ull

Knute: Ull

Knutetetthet (antall knuter per m2):  Vevd

Artikkelnummer: 485795

Tilleggsinformasjon

Vekt 5 kg
Dimensjoner 40 × 40 × 30 cm

Persisk Ghashghai kelim

Varenr.:485795

Opphav: Iran

Område: Ghashghai

Motiv: Øye moitv (motvirker det onde øye)

Størrelse: 242×136

Alder: 1970-80

Renning: Ull

Knute: Ull

Knutetetthet (antall knuter per m2):  Vevd

Old Persisk Ghashghai kelim med Øye motiv. Kilden til et ondt blikk er det menneskelige øyet i nomadenes tro. Det antas at skadene det kan forårsake best kan forebygges igjen av et menneskelig øye. En diamant delt i fire er en ganske vanlig representasjon av øyet som brukes på vev. En trekant er en stilisert form av øyet.
Noen øyemotiver er dannet av firkanter og rektangler. Vakre farger og Tulipanmotiv i borden. Alderen har gitt denne kelimen modne farger, som pryder alle type miljøer. Veveteknikken, rutevev, gjør at kelimen er tosidig og kan brukes på begge sider.

8 999.00 NOK

1 På lager

Klikk og hent

Levering 2 - 6 hverdager

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Persisk Ghashghai kelim”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.