Kelim er betegnelsen på tepper som er vevet med mange ulike teknikker. Noen er vesentlig mer arbeidskrevende enn andre. Det kan derfor være mer presist å si at kelimtepper er den gruppen håndlagede tepper som ikke er knyttet, men vevd. Kelimer kan deles i to grupper: nye kelimer som hovesakelig lages for slag, som ofte har standard mål og er nye, og kelimer nomader lager først og fremst for eget bruk og selger videre etter noen år, og regnes som gamle eller antikke og semiantikke kelimer. Kelimer er også raskere å produsere, sammenlignet med vanlige orientalske tepper. Fargene er naturlige og ingen tepper er like. Kelimer produseres i flere land og regioner, under mange navn, men de mest kjente Kelim produserende land og regioner er Tyrkia, Iran, Afghanistan og Maraco, regioner som bl.a. Seneh, Fars, Gashghai, Kurds, Karabaqs, Sivrihisar, Zemmour, Glaoua og mange flere.

Afghanske Kelim er håndvevde av turkmenere i det nordlige Afghanistan. Disse Kelimene, som vi kaller for prosjektkelimer, varierer stort i farger og motiv, og er noe annerledes enn tradisjonelle Afghanske kelimer. Våre Afghanske kelimer, med kunstneriske fargeklatter og natursymboler, er en fryd å se på og fyller alle rom med glede. Sammensetting og harmonien i fargene gir tankene mulighet til å fly, og åpner dørene til å drømme seg bort i det fargerike landskapet inspirasjonen til disse kelimene kommer fra.

Varenr.: 402370

Opphav: Afghanistan

Område: Nord

Motiv: Diamant

Størrelse: 124×77

Alder: Ny

Renning: Ull

Knute: Ull

Knutetetthet (antall knuter per m2):  Vevd – tosidig

Artikkelnummer: 402370

Tilleggsinformasjon

Vekt 2 kg
Dimensjoner 30 × 30 × 20 cm

Afghan Kelim

Varenr.: 402370

Opphav: Afghanistan

Område: Nord

Motiv: Diamant

Størrelse: 124×77

Alder: Ny

Renning: Ull

Knute: Ull

Knutetetthet (antall knuter per m2):  Vevd – tosidig

Afghanske Kelimer er håndvevde av turkmenere i det nordlige Afghanistan. Disse Kelimene, varierer stort i farger og motiv, og er noe annerledes enn tradisjonelle Afghanske kelimer. Våre Afghanske kelimer, med kunstneriske fargeklatter og natursymboler, er en fryd å se på og fyller alle rom med glede.

2 590.00 NOK

Kun 1 igjen

Klikk og hent

Levering 2 - 6 hverdager

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Afghan Kelim”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.