Kelim er betegnelsen på tepper som er vevet med mange ulike teknikker. Noen er vesentlig mer arbeidskrevende enn andre. Det kan derfor være mer presist å si at kelimtepper er den gruppen håndlagede tepper som ikke er knyttet, men vevd. Kelimer kan deles i to grupper: nye kelimer som hovesakelig lages for slag, som ofte har standard mål og er nye, og kelimer nomader lager først og fremst for eget bruk og selger videre etter noen år, og regnes som gamle eller antikke og semiantikke kelimer. Kelimer er også raskere å produsere, sammenlignet med vanlige orientalske tepper. Fargene er naturlige og ingen tepper er like. Kelimer produseres i flere land og regioner, under mange navn, men de mest kjente Kelim produserende land og regioner er Tyrkia, Iran, Afghanistan og Maraco, regioner som bl.a. Seneh, Fars, Gashghai, Kurds, Karabaqs, Sivrihisar, Zemmour, Glaoua og mange flere.

Kelimer fra Anatolia (Tyrkia) er varierte i motiv og farger og preget av mange tradisjoner og kulturer. Gjennom historien, både Persere, Arabere, Mongoler, Grekere, Romere har preget håndarbeidet i regionen. Som i de fleste flatvevekulturer har teknikker og design blitt overlevert fra generasjon til generasjon. Det som imidlertid tjennetegner anatolsk flatvevproduksjon er mangfoldet og rikdommen i designene samt variasjonen og lysstyrken i paletten. Denne inspirerende og stadig endrede arven fortsetter å utvikle seg som et resultat av livlig interaksjon mellom mennesker og ideer, påvirkninger og personlig kreativitet. Faktisk, i motsetning til kelim-kulturen i Sentral-Asia og Nord-Afrika, hvor vev er styrt, begrenset og inspirert, mer eller mindre, innenfor et stammemiljø, har det i Anatolia blitt pyntet av sin rike folkloristiske tradisjon og mangfold av utenlandsk innflytelse .

Varenr.: 322

Opphav: Tyrkia

Område:

Motiv: Burdock (Storborrerot) – holder unna det onde øye.

Størrelse: 200×148

Alder: 1990

Renning: Bomull

Knute: Ull

Knutetetthet (antall knuter per m2):  kombinasjonvevd – nåleteknikk og flatteknikk

Artikkelnummer: 763-1

Tilleggsinformasjon

Vekt 5 kg
Dimensjoner 40 × 40 × 30 cm

Persisk Ghashghai Kelim

Varenr.: 322

Opphav: Tyrkia

Område:

Motiv: Burdock (Storborrerot) – holder unna det onde øye.

Størrelse: 200×148

Alder: 1990

Renning: Bomull

Knute: Ull

Knutetetthet (antall knuter per m2):  kombinasjonvevd – nåleteknikk og flatteknikk

Old Anatolian (Tyrkisk) kelim Burdock motiv. Burdock, Storborrerot, er en plante med pigger som fester seg til klærne til mennesker og håret til dyr. Det antas å være i stand til å avverge det onde øyet.

Alderen har gitt denne kelimen modne farger, som pryder alle type miljøer. Veveteknikken er kombinasjonteknikk.

8 999.00 NOK

1 På lager

Klikk og hent

Levering 2 - 6 hverdager

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Persisk Ghashghai Kelim”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.