Kelim er betegnelsen på tepper som er vevet med mange ulike teknikker. Noen er vesentlig mer arbeidskrevende enn andre. Det kan derfor være mer presist å si at kelimtepper er den gruppen håndlagede tepper som ikke er knyttet, men vevd. Kelimer kan deles i to grupper: nye kelimer som hovesakelig lages for slag, som ofte har standard mål og er nye, og kelimer nomader lager først og fremst for eget bruk og selger videre etter noen år, og regnes som gamle eller antikke og semiantikke kelimer. Kelimer er også raskere å produsere, sammenlignet med vanlige orientalske tepper. Fargene er naturlige og ingen tepper er like. Kelimer produseres i flere regioner og under mange navn, men de mest kjente Kelim-typene er Seneh, Sumak, Fars og Kelim Gashghai.

Ghashgai kelimene er flatvevde tepper, vevd av nomader i det sydlige og sentrale delen av Iran. Ghasghgai nomader er en av de eldste nomadestammene i Iran og har lange tradisjoner i veving og knytting av tepper.

Varenr.: 485771

Opphav: Iran

Område: Ghashghai

Motiv: «S» motiv (symbol for sol) med tulipaner og rennende vann i borden.

Størrelse: 254×148

Alder: 1970-80

Renning: Ull

Knute: Ull

Knutetetthet (antall knuter per m2):  Vevd

Artikkelnummer: 485771

Tilleggsinformasjon

Vekt 5 kg
Dimensjoner 40 × 40 × 30 cm

Persisk Ghashghai kelim

Varenr.: 485771

Opphav: Iran

Område: Ghashghai

Motiv: «S» motiv (symbol for sol) med tulipaner og rennende vann i borden.

Størrelse: 254×148

Alder: 1970-80

Renning: Ull

Knute: Ull

Knutetetthet (antall knuter per m2):  Vevd

Old Persisk Ghashghai kelim med «S» motiv, motivet antas å være basert på det zoroastriske symbolet på solen og er vanligvis sett i mengder. Det regnes også som et beskyttende motiv, ment å avverge mot det onde øyet. Vakre farger, tulipan og rennende vann i borden. Alderen har gitt denne kelimen modne farger, som pryder alle type miljøer. Veveteknikken, rutevev, gjør at kelimen er tosidig og kan brukes på begge sider.

11 999.00 NOK

Kun 1 igjen

Klikk og hent

Levering 2 - 6 hverdager

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Persisk Ghashghai kelim”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.